В Українському Домі – художня виставка експонатів Майдану

Стихія АРТ і ФАКТІВ


3 серпня 2014 року о 12.00 в холі Українського Дому відбудеться художня виставка експонатів Майдану під назвою «Стихія АРТ і ФАКТІВ», де будуть представлені оригінальні бойові каски Майдану і тематичні інсталяції з використанням світлових композицій.
Громадська організація «Артіль Майдан» представляє першу комплексну виставку авторських розписних касок Майдану від початку активних дій і до сьогодні. Молоді художники з перших днів революційних подій в Україні брали активну участь в боротьбі, допомагаючи мітингуючим своїми професійними вміннями. Декоровані каски, як породження Майдану, стали для повстанців захистом не тільки фізичним, але і духовним. Майдан оточував себе власною самобутньою символікою та власними образами. Повстанці спочатку самостійно бралися за пензлі та фарби, наносячи на каску мов на полотно власне розуміння історії тих днів, власні обереги, котрі для кожного з них в ті скрутні часи часто символізували значно більше, аніж дзвони Лаври десь далеко, за межею розуміння та досяжності. А згодом втіленням художніх ідей та побажань повстанців зайнялися професійні художники, що, зорганізувавшись, створювали оригінальні авторські каски для кожного із учасників тих бойових подій. Каски були трофеєм перемоги, котрий кожен повстанець з гордістю віз додому.
Історія касок зажила своїм власним життям. І з тих днів каски побували вже не в одній країні світу, символізуючи ідею об’єднання бойового визвольного духу та прагнення краси і спокою. Каска стала оберегом, що акумулював в себе історію кожного дня і кожної людина зими 2014-го року.

Адреса:
Український Дім, м. Київ, вул. Хрещатик, 2

Виставку відкриє чоловічий вокальний гурт Voc_out а також на великому екрані демонструватимуться відеофільми з АТО, та відео з перформенсу з ножами для бійців

https://www.youtube.com/watch?v=P30Usl95pts

також буде представлей відеозапис перформансу Квітуюча Жорстокість

https://www.youtube.com/watch?v=ciEMCIW9XKg&sns=fb

посилання на короткометражні фільми про батальйон “Донбас”, які будуть демонструватися на виставці касок 3 серпня 2014 року.
За одним посиланням 5 короткометражних фільма, а за іншим заставка на 20 секунд, яку можна пускати між ними
https://www.youtube.com/playlist?list=PLwSdNFJdRj_mMXUbZzjP1PBpu5iU1m60U

https://www.youtube.com/watch?v=iAHuJK9ygNg&list=UUdFy0VqY6QTZmmbQbpPH0_w

З повагою, батальйон “Донбас”

додатково адреса події у фейсбуці

https://www.facebook.com/events/618120514969097/?ref_dashboard_filter=upcoming&

 

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа