В Токіо марш вишиванок пройшов центром міста (фотогалерея)

20 травня в м.Токіо та 21 травня в м. Наґоя, Японія, за ініціативи спільноти українців у Японії «Краяни» відбулися вже сталі традиційними мегамарші у вишиванках.

IMG_4108

У Токіо марш проводився вже уп’яте і пройшов центральним районом столиці Японії — Ґінза. У рік, коли Україною та Японією відзначається двадцять п’ята річниця встановлення дипломатичних відносин, заходи української громади ставлять на меті популяризацію нашої Батьківщини та ознайомлення громадян Японії з українською культурою, національним одягом, піснями, та прислуговуються об’єднанню української спільноти в Японії.

IMG_4116

IMG_4123

У заходах узяло участь понад три сотні учасників, серед яких були українці, білоруси, японці, громадяни Молдови, Індії, Іраку, Франції, США, інших країн. Яскраві кольори вишиванок, віночків та українських прапорів заквітчали центри двох японських міст.

IMG_4125

IMG_4129

Як і в минулі роки парад підтримали не лише українці Японії, але й дипломатичний сектор Посольства України в Японії та надзвичайний та повноважний Посол Ігор Харченко разом із сім’єю.

IMG_4130

IMG_4139

Приємно, що на святі були присутні вишиванки з різних регіонів України й кожен з учасників своєю участю, піснями, танцювальними флешмобами підтримав свою Батьківщину, її єдність та мир на рідній землі. А закінчився токійський марш імпровізованим майстер класом українських народних танців, яких із задоволенням навчались діти та дорослі.

IMG_4145

IMG_4152

Захід відбувся за підтримки Посольства України в Японії та місії Української Православної Церкви Київського Патріархату в Японії.

IMG_4177

Перший японський мегамарш у вишиванках відбувся в Токіо у 2013, а у 2016 році традицію підхопили українці Наґої. Перший токійський парад зібрав понад 70 проживаючих у Японії українців та японців, яким цікава та небайдужа Україна. Захід проводився в районі Шібуя, маршрут пролягав через відоме перехрестя на станції Шібуя та площу Хачіко. Марші наступних років уже традиційно проводяться маршрутом, який пролягає центральними районами Токіо: починається у фешенебельному районі Ґінза і пролягає до популярного серед токійців парку Хібія поруч з імператорським палацом.

IMG_4162

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа