В Сенат США внесено ще один законопроект про посилення санкцій проти Росії

capitol-summer

У Сенаті США офіційно представлено проект “Закону 2017 року про протидію російським ворожим діям”, співавторами якого виступили сенатори від Демократичної та Республіканської партій. Від демократів закон представляють сенатори Бен Кардін, Роберт Менендес, Емі Клобучар, Річард Дурбін та Джіан Шагін, а від республіканців – сенатори Джон МакКейн, Ліндсі Ґрехем, Марко Рубіо, Бен Сассе та Роб Портман. Нагадаємо, на український Свят Вечір українці Нью Джерзі обговорювали з сенатором Менендесом особу нового держсекретаря США, тоді ж підіймалося питання збереження санкцій проти Росії.

Законопроект, спрямований, зокрема, на надання зобов’язальної сили закону санкціям, запровадженим виконавчими указами Президента США проти РФ за кібер-втручання у американські вибори 2016 р., а також спробу анексії Криму та військові дії на Донбасі.

Важливим є положення документа про те, що жодна державна установа США не повинна вдаватися до дій або надання допомоги, які б визнавали чи могли бути потрактовані як визнання де-юре або де-факто суверенітету РФ над Кримом, його повітряним простором або територіальними водами.

Зазначено також, що будь-яке полегшення санкцій проти РФ залежатиме від визнання Урядом Росії суверенітету України над Кримом, а також від своєчасного, повного та доведеного виконання нею Мінських домовленостей, особливо у частині, що стосується відновлення Україною контролю за всім східним державним кордоном з РФ у зоні конфлікту.

Джерела: Український Погляд, Reuters та  Посольство України в США

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа