В Раді схиляються, щоб віддати перевірку НАБУ британському детективу

Представник Всесвітньої асоціації детективів звернувся до коаліції  з проханням кандидатури Найджела Брауна як кандидата до складу Комісії зовнішнього контролю проведення незалежної оцінки та аудиту ефективності діяльності Національного Антикорупційного Бюро України. Про це повідомив народний депутат, член Комітету Верховної Ради України з питань запобігання і протидії корупції Ігор Артюшенко.

За його словами, відповідна кандидатура була розглянута  і підтримана на Раді фракції Партії “Блок Петра Порошенка” та на фракції Народного Фронту.

«Головами двох фракцій Партії «Блок Петра Порошенко» та «Народний фронт» було оформлене  і підписане подання на Голову Верховної Ради, з проханням розглянути кандидатуру Найджела Брауна на засіданні парламенту. Кандидатура була розглянута, сам претендент перебував у сесійній залі. Після його виступу відбулось рейтингове голосування. За його результатами, саме Найджел Браун набрав найбільше голосів, однак недостатньо для його остаточного затвердження. За першого кандидата проголосували 73 депутати, за  Брауна – 205», – повідомив Ігор Артюшенко.

Зараз, за словами народного депутата, кандидатуру Найджела Брауна направили на розгляд профільного Комітету для остаточного розгляду  і підготовки проекту Постанови Верховної Ради.

«Водночас, хочу спростувати заяви окремих депутатів, за твердженнями яких, кандидатура до складу Комісії зовнішнього контролю НАБУ може подаватись виключно Комітетом. Це не відповідає дійсності. Законом про «Національне Антикорупційне Бюро України» не передбачене виключно право Комітету  з питань запобігання та протидії корупції на внесення кандидатур до складу Комісії зовнішнього контролю проведення незалежної оцінки та аудиту ефективності діяльності НАБУ», – підкреслив парламентар.

За словами Ігоря Артюшенка, запропонована кандидатура відповідає усім вимогам Закону України «Про Національне Антикорупційне Бюро України».

«Найджел Браун має значний досвід роботи в органах досудового розслідування, прокуратури, судах за кордоном та досвід роботи у міжнародних організаціях. Він у повній мірі володіє необхідними знаннями та навичками для проведення оцінки та аудиту ефективності  діяльності НАБУ. Крім того, у міжнародній правоохоронній спільноті він має бездоганну ділову репутацію», – наголосив Ігор Артюшенко.

Received: from webmail.uh.ua [93.190.43.23]; Thu, 23 Feb 2017 16:05:29 +0200

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа