В понеділок у штаб-квартирі НАТО піднімають прапор Македонії

200327-north-macedonia-nato1

Вчора, 27 березня, Північна Македонія стала новим членом НАТО після здачі на зберігання документа про приєднання до Північноатлантичного договору у Державному департаменті США у Вашингтоні. Союзники по НАТО у лютому 2019 року підписали Протокол про приєднання Північної Македонії, після чого всі 29 національних парламентів проголосували за ратифікацію членства країни.

Виступаючи в Брюсселі в п’ятницю, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг сказав: “Північна Македонія зараз є частиною сім’ї НАТО, сім’ї з тридцяти країн і майже мільярда людей. Сім’я, заснована на впевненості, що незалежно від того, з якими викликами ми стикаємося, ми всі разом сильніші та безпечніші. Північна Македонія є давнім учасником у нашу євроатлантичну безпеку, в тому числі, беручи участь у місіях під керівництвом НАТО в Афганістані та в Косові.”
Церемонія підняття прапора для Північної Македонії відбудеться в штаб-квартирі НАТО 30 березня 2020 року в присутності генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга, голови Військового комітету НАТО маршала Сер Стюарта Перчі та
Тимчасового повіреного у справах Представництва Північної Македонії в НАТО п. Зорана Тодорова. Прапор Північної Македонії буде водночас піднятий під час операцій командування союзників у м. Монс (Бельгія) та під час трансформації командування союзників у Норфолку (США).

Джерело: nato.int

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа