В Одесі змагалися чотирилапі охоронці кордону

1 Учасники змагань кінологів

В середині серпня в Південному регіональному управлінні Держприкордонслужби відбулися змагання з багатоборства кінологів. Впродовж двох днів стражі кордону демонстрували вміння своїх службових собак. У змаганнях взяли участь 20 кращих кінологів і їхніх вихованців Могилів-Подільского, Котовського, Білгород-Дністровського, Ізмаїльського і Одеського прикордонних загонів.

Чотирилапі охоронці кордону змагалися в таких дисциплінах, як пошук і затримання порушників, пошук наркотиків і вибухових речовин. Екзамени здавали і спеціальні собаки, натреновані на пошук тютюнових виробів, які з’явилися у прикордонному відомстві лише цього року.

В ході змагань учасники обговорювали нові методики підготовки службових собак, розповідали про успіхи своїх хвостатих напарників. Таке спілкування дуже корисне для кінологів, адже їхні результати в службі залежать не лише від натренованості собак – потрібно мати той невидимий зв’язок, який дозволяє прикордоннику і його собаці розуміти, відчувати один одного навіть без слів.

«Перш за все слід зазначити, що нині робота собаки на кордоні є надзвичайно важливим елементом. Так, прикордонна служба не стоїть на місці, структура динамічно розвивається за європейськими стандартами, та все рівно навіть найновіші технічні засоби прикордонного контролю не можуть замінити роботу собаки», – стверджує головний суддя змагань, начальник кінологічної служби Південного регіонального управління підполковник Євген Нікандров.

За його словами, з допомогою кінологів і службових собак впродовж року лише в цьому регіоні було виявлено і затримано 30 порушників кордону, більш як 4 кг наркотичних речовин, 56 одиниць зброї і більше 1500 боєприпасів, понад 10 тисяч таблеток психотропної дії, контрабандних товарів на суму в 50 мільйонів гривень.

За результатами змагань перше місце зайняла команда Одеського прикордонного загону. А в особистій першості кращими визнано кінологів Білгород-Дністровського і Могилів-Подільського прикордонних загонів.

2 Чемпіон змаганьЧемпіон

Сергій Горицвіт

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа