В Києві відбудеться перше засідання Національної комісії з реабілітації

18 липня о 14:00, в приміщенні Українського Інституту національної пам’яті (м. Київ вул. Липська, 16) відбудеться перше відкрите засідання Національної комісії з реабілітації. Планується, що на цьому засіданні члени комісії оберуть голову, заступника та секретаря комісії, розглянуть перші обґрунтовані пропозиції регіональних комісій з реабілітації – понад 50 справ, поданих регіональними  комісіями, щодо реабілітації. 

Нагадуємо, що 27 червня закінчилось доукомплектування Національної комісії з реабілітації. За результатами подачі та добору кандидатур, Національна комісія складається  із дев’яти осіб. Список за посиланням.

Інститут делегував до складу комісії Йосипа Зісельса, відомого громадського діяча, дисидента та правозахисника, співпрезидента Асоціації єврейських організацій та общин (Ваад) України, виконавчого віце-президента Конгресу національних громад України.

Створення Національної та регіональних комісій з реабілітації відбувається на виконання Закону України «Про реабілітацію жертв репресій комуністичного тоталітарного режиму 1917-1991 років».

Джерело: УІНП

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа