В Києві обговорювали питання вшанування героїв російсько-української війни

17 листопада у Києві відбулася конференція «Гідне вшанування пам’яті загиблих воїнів АТО» в рамках всеукраїнської акції, спрямованої на вшанування героїв боротьби українського народу за Незалежність та територіальну цілісність України, «День Гідності».
Результат пошуку зображень за запитом "вшануй героїв ато"
У заході взяли участь близько 200 учасників, серед яких відомі громадські діячі, журналісти, митці, військові, представники іноземних дипломатичних установ та української влади. Зокрема, головний редактор «Цензор.нет» Юрий Бутусов, український історик, письменник, президент Історичного клубу «Холодний Яр» Роман Коваль, фронтмен гурту «OtVinta» Юрій Журавель, начальник відділу оборонного співробітництва при посольстві США в Україні полковник Роберт Петерс, заступник міністра молоді та спорту Ярослав Войтович та інші.

Під час конференції працювали різні панелі, на яких розглядалися питання військово-патріотичного виховання, гідного вшанування загиблих воїнів, психологічної допомоги сім’ям загиблих, а також обговорювалась сама церемонія прощання та способи героїзації бійців.

«Війна дала нам героїв, багато з яких поклали життя за Україну. Питання організації прощання та збереження пам’яті загиблих воїнів турбує вузьке коло людей. При цьому, на четвертому році війни, при тисячах загиблих, Україна досі не має уніфікованої церемонії поховання військових. Всі ці питання дуже делікатні і надважливі, вимагають широкого експертного обговорення. Саме тому ми разом із партнерами ініціювали проект «Vоїny», в рамках якого відбувається сьогоднішня конференція», – розповів голова «Корпусу захисників Революції Гідності» Андрій Бойчук.

На впровадження напрацювань конференції можливо підуть роки, але це того вартує. Так вважає один із учасників заходу, колишній боєць АТО Олександр.

«Voїny» – це абсолютно державницький проект. Хочу побажати усім учасникам конференції мудрості і виваженості. Озвучені проблеми неможливо вирішити за один день, можливо на це все підуть роки, але справа нарешті почата, і я переконаний, що буде доведена до кінця», – сказав Олександр.

Нагадаємо, що захід організовано під патронатом Мiнiстерства молоді та спорту України, в рамках проекту «Voїny». Ініціатори проекту: «Republic», ГС «Корпус Захисників Революції Гідності», Legal Alliance Company.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа