В Краматорську захоплено центр звязку РРТ

З офіційного листування:

Голові Державної служби спеціального

зв’язку та захисту інформації України

полковнику Держспецзв’язку Звєрєву В.П.

Шановний Володимире Павловичу!

Розуміючи необхідність вжиття всіх заходів для збереження належного рівня безпеки інформаційного простору України, РНБО України своїм рішенням, введеним в дію Указом Президента України № 189/2014 від 02.03.2014, визначила об’єкти критичної інфраструктури, до переліку яких включено підприємства Концерну РРТ. Своїм Дорученням, Секретар РНБО А.В.Парубій, окремо підкреслив необхідність посилення охорони та оборони об’єктів Концерну.

Дорученням Прем’єр-міністра України А.П. Яценюка від 20.03.2014 року №6289/1/1-14 забезпечення охорони та оборони об’єктів Концерну РРТ покладено на Міністерство Внутрішніх Справ.

Незважаючи на це, Міністерство Внутрішніх Справ, листом від 04 квітня 2014 р. № 5784/Яровий, не приймаючи до уваги Доручення Прем’єр-міністра України від 20.03.2014 р., відмовило в охороні і обороні об’єктів Концерну РРТ з посиланням на постанову КМУ від 2000 року № 1883-034 «Про затвердження переліків об’єктів державного значення, що підлягають охороні та обороні в умовах надзвичайного стану і особливого періоду» та Наказу МВС № М-07 від 12.1.2009 року. Вказані у відповіді МВС нормативні акти, жодним чином не стосуються заходів збереження належного рівня безпеки інформаційного простору України.

Результатом невиконання доручення Прем’єр-міністра України стало захоплення стратегічно важливого об’єкту Концерну. О 14.45 17.04.2014, в м. Краматорську, с. Ясногоровка, вул. Кірова 699 на територію проникли 10 озброєних осіб, які розосередилися по периметру та отримали доступ до обладнання. Мобільний зв’язок із співробітниками перервався у зв’язку з позбавленням їх мобільних телефонів. Вимог нападники не висувають, що свідчить про те, що захоплення відбулося за планом та має на меті створення загрози інформаційному простору України та припинення державного мовлення в даному регіоні.

Просимо Вашого негайного втручання в забезпечення охорони і оборони об’єктів Концерну РРТ.

 

З повагою,

в.о. Генерального директора К.В. Захаренко

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа