В Чернігові судитимуть російського шпигуна

Прокуратурою Чернігівської області після закінчення досудового розслідування направлений до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо громадянина, який підозрюється у сприянні діяльності терористичної організації (ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України).

Як встановлено досудовим розслідуванням, житель Краматорська Донецької області, перебуваючи в своєму місті, погодився на пропозицію представника терористичної організації «ДНР» збирати та передавати йому інформацію щодо підрозділів Збройних сил України, залучених до проведення антитерористичної операції.

Починаючи з вересня минулого року підозрюваний збирав такі дані на території Донецької області та телефоном передавав їх представникові «ДНР». Переїхавши у січні цього року на Чернігівщину, він продовжив свою протиправну діяльність, передаючи за тим же номером телефону одержану з зони АТО інформацію про розташування підрозділів Збройних Сил України.

Досудове розслідування в кримінальному провадженні проводилося слідчим підрозділом Управління СБУ в області, процесуальне керівництво здійснювала прокуратура Чернігівської області.

Санкція ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України — позбавлення волі на строк від восьми до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа