В Австралії вийшла марка на честь українських емігрантів

au-stamp

Українське товариство колекціонерів Австралії у співпраці з австралійською поштою видало тематичну марку та конверт, присвячені 70-літтю поселення українців в Австралії.

«Зображення для марки та конверта було розроблене Українським товариством колекціонерів Австралії, яке вже неодноразово видавало пам’ятну продукцію на згадку про визначні події у житті українців Зеленого континенту», – повідомив секретар Товариства та автор проекту Юрій Федик.

Тематичний випуск філателістичної продукції, присвячений 70-літтю поселення, було вперше презентовано під час ювілейного 15-го Здвигу (з’їзду) українських громад Австралії, а першу тематичну марку погасив Посол України в Австралії Микола Кулініч.

Загалом австралійська пошта надрукувала 360 українських марок, а Українське товариство колекціонерів Австралії видало 75 тематичних конвертів, присвячених 70-й річниці поселення українців. Марку, за запропонованим українською громадою дизайном, скомбінували (для розуміння країни походження) з традиційною австралійською поштовою маркою номінацією 1,00 австрал. дол. та зображенням квітки «Синій диявол», що найкраще, на думку художньої ради, поєднувалося з українським проектом.

Окрім зображення на конверті друкують описовий текст, як правило, українською та англійською мовами, щоб споживач міг більше дізнатися про подію.

Джерело: uapost.us

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа