В Австралії створено Парламентську асоціацію дружби між Україною та Австралією

SUOAДепутат Австралійського парламенту від округу Дунклі Кріс Крюфер (Chris Crewther) погодився очолити, згідно з пропозицією Союзу Українських організацій Австралії (СУОА), Парламентську асоціацію дружби між Україною та Австралією (AUPFG).

Сенатор Катрина Білик (Catryna Bilyk), (Тасманія), також погодилась бути заступником голови.

Обоє є дуже сильними прихильниками України та української громади Австралії.

Голова СУОА Стефан Романів і мешканка Дюнклі Хрестина Кметь (яка раніше працювала з паном Крюфером) зустрілися з паном Крюфером сьогодні у виборчому офісі, щоб обговорити його участь у засіданні групи.

IMG_9707

Вони представили йому огляд української громади Австралії, її активну роботу та зв’язки з Україною.

СУОА також має стосунки з Українсько-Австралійською парламентською групою дружби та працюватиме над тим, щоб об’єднати обидві групи.

СУОА пропонує такі можливі напрямки діяльності для AUPFG:

· Пропонувати більш сильну підтримку України проти російської агресії,

· Боротьба з російською пропагандою,

· Створення міцніших двосторонніх відносин,

· Розвиток бізнесу,

· Підтримка прагнення Прем’єр-міністра Тернбулла відвідати Україну,

· Відвідання України делегацією депутатів в 2018 році

· Представництво в Постійному комітеті закордонних справ та торгівлі Парламенту для збільшення підтримки України та зміцнення санкцій,

· Формування “плаваючих” робочих відносин між парламентськими групами дружби Співдружності – Великобританія, Канада, Австралія

Стефан Романів також провів сьогодні телефонну розмову з сенатором Білик, яка висловила прагнення продовжувати надавати допомогу в керівництві Групою.

Раніше на цьому тижні в СУОА обговорили пропозицію щодо керівництва цієї команди з Канцелярією Прем’єр-міністра, керівництвом Департаменту закордонних справ та лідером опозиції Hon. Bill Shorten.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа