В Афінах очікується символічне “так” визнанню ПЦУ – грецьке ЗМІ

Ieronimos-Vartholomaios

Це пов’язується з суттєвим потеплінням у стосунках Вселенського патріарха та Афінського архієпископа.

Відоме поінформоване грецьке видання Kathimerini опублікувало статтю, присвячену найближчому візиту Вселенського патріарха до Афін. Зустріч предстоятелей Константинополя та Еллади має відбутись 22-23 травня, і вже в перший день мова між ними має піти про Україну.

До цього моменту свої напрацювання мають викласти дві синодальні комісії (з догматичних і номоканонічних питань та з міжправославних і міжхристиянських зв’язків), яким було передано питання на розгляд у березні цього року на засіданні Священного Синоду Елладської церкви.

Грецьке видання висловлює дуже оптимістичні очікування від цієї зістрічі – символічне “так” визнанню української автокефалії.

Нагадаємо, що на Священному Синоді та Соборі Ієрархії Елладської церкви не було прийнято остаточного рішення щодо підтримки дій Вселенського патріарха по Україні. Але після цього лунало дуже багато закликів від елладських єпископів визнати ПЦУ. Найбільше про це говорив та писав мирополит Навпактський та Святовласієвський Ієрофей, який навіть звернувся до Синоду ЕПЦ з закликом підтримати Константинополь. Будемо сподіватись, що джерела Kathimerini (яка першою озвучила скандал з висилкою російських дипломатів з Греції) мають підстави для оптимізму.

Джерело: cerkvarium

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа