Упродовж дня оперативники Департаменту захисту економіки склали на чиновників 16 адмінпротоколів

До списку тих, хто порушив антикорупційне законодавство, потрапили судді, чиновники облдержадміністрацій, райрад, а також і голова однієї з облдержадміністрацій.

Чиновники різних рівнів органів місцевого самоврядування порушили норми законодавства, за які передбачено адміністративну відповідальність.

Так, наприклад, глава однієї з обласних державних адміністрацій до свого призначення на посаду був директором комерційної структури і мав свою частку в статутному капіталі. Всі корпоративні права він повинен був передати в управління іншій особі. У нього на це було 30 днів, але він не усунув дані порушення. Сьогодні на чиновника працівники територіального управління ДЗЕ Нацполіції склали і вручили йому протокол за вчинення адміністративного корупційного правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 172-4 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Суддя одного з Апеляційних судів отримала в спадок понад 100 тисяч гривень і повинна була повідомити НАЗК шляхом внесення зміни до декларації, однак цього не зробила. За це вона нестиме адміністративну відповідальність, передбачену санкцією ч.2 ст. 172-6 КУпАП.

Заступник голови облради одного з південних регіонів голосував сам за себе, коли його обирали шляхом голосування на сесії облради. Складено адміністративний протокол за ч.ч.1,2 ст. 172-7 КУпАП. А у Полтавській області міський голова взяв на роботу в міськраду керівника підприємства, де засновником є ​​його дружина. Відповідальність за це передбачена ч.ч.1,2 ст. 172-7 КУпАП.

Всі без вийнятку адміністративні протоколи, які складаються на чиновників, погоджуються з працівниками Генеральної прокуратури України.

Департамент захисту економіки

Національної поліції України

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа