“Укроборонпром” представив інноваційний комплекс розвідки і пеленгації “Тінь”

На презентації розробок вітчизняних приватних компаній для представників Міністерства оборони України, яка була проведена за ініціативи Державної фірми “Укрінмаш”, що входить до складу ДК “Укроборонпром”, був представлений  комплекс розвідки і пеленгації “Тінь”.

Особливістю даного комплексу є широкі можливості з пеленгації як аналогових, так і цифрових УКХ радіостанцій у діапазоні 30-3000 МГц, на відстанях 25-35 км. Апаратура комплексу дозволяє виявляти, перехоплювати і записувати радіопередачі супротивника, а  програмне забезпечення та устаткування розкриває шифровані передачі.

Основними перевагами комплексу «Тінь» є ширший діапазон, сучасна елементна база,  висока ступінь автоматизації при відносно невеликій вартості, а також мобільність, яка дозволяє здійснювати безпосередній супровід військ. Для демонстрації переваг комплексу було представлено порівняльну таблицю.

У рамках презентації “Укрінмаш” також ініціював ряд зустрічей між Міністерством оборони України та приватними підприємствами-виробниками перспективного озброєння, які активно почали з’являтися з початком військових дій на Сході. Мета цих заходів – показати державному замовнику можливості невеликих фірм, які готові виготовляти сучасне озброєння, частина з якого вже пройшла перевірку у АТО. Як зазначив заступник генерального директора УІМу Дмитро Будорін: “Одним із таких прикладів є комплекс розвідки і пеленгації “Тінь” від “СКТБ №60”, що входить до корпорації “Інтелект-сервіс”.

Окрім того, була представлена, система уніфікованих  кулеметних та гранатометних станків виробництва “КВМЗ-Києво Волинська Майстерня Зброярна”, що входить  до корпорації “Інтелект-сервіс”. Привернули увагу військових і розробки підприємства “Точні системи”, зокрема концепція ручного багатозарядного гранатомету.

За словами Дмитра Будоріна, “Укрінмаш” зацікавлений у подальшій співпраці з виробниками, продукція яких, після задоволення потреб ЗСУ, може бути представлена й на зовнішніх ринках.

Отримано від: [email protected]

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа