Українці всього світу приєднуються до міжнародного співтовариства у відзначенні Дня захисту прав людини

SKU-logocol2-300x189

Світовий Конґрес Українців (СКУ) та 20-мільйонна українська діаспора приєднуються до міжнародного співтовариства у відзначенні 10 грудня 2018 р. Дня захисту прав людини.

Цього року День захисту прав людини співпадає з 70-ою річницею Загальної декларації прав людини, історичного документа, який проголошує невід’ємні права людини та встановлює рівність щодо гідності і цінності кожної людини.

Принципи та запевнення Декларації, однак, продовжують поставати перед викликами, оскільки деякі уряди намагаються застосовувати силу та автократичний контроль, порушуючи основні права та свободи своїх громадян.

Внаслідок нелегальної окупації Криму Російською Федерацією та її триваючої агресії на Сході України українці є серед тих людей, які позбавлені права жити гідно і вільно.

Понад 70 українців продовжують страждати в російських в’язницях за політично вмотивованими звинуваченнями, 24 моряки незаконно ув’язнені після військової атаки на українські кораблі в нейтральних водах, більше 100 заручників утримуються Російською Федерацією на окупованій українській території, а російське вторгнення в Крим призвело до численних грубих порушень основних прав та свобод українців, кримських татар, євреїв та інших мешканців, які публічно виступають проти окупаційної влади.

У День захисту прав людини ми вшановуємо всіх тих, хто поклав своє життя на жертівник свободи в Україні та в усьому світі.

Ми також вшановуємо всіх тих, хто сьогодні в Україні та в різних країнах світу мужньо протистоїть тиранічним режимам, а також правозахисників, які невтомно продовжують бути голосом пригноблених.

“У той час, коли світ відзначає День захисту прав людини, ми зобов’язуємося неухильно підтримувати всіх тих, хто щоденно страждає від приниження, та діяти так, щоб їхні історії були відомі та поширювались, а також були пріоритетом на міжнародному порядку денному,” – заявив Президент СКУ Павло Ґрод.

humrights

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа