Українці північної Польщі вшанували пам’ять Шевченка

DSC_0365

У суботу 10 березня українська громада Кентшина та околиць відзначила чергові роковини з дня народження Тараса Шевченка. Гостей та присутніх, які зібралися в ”Кіно Гвязда”, привітала ведуча Ярослава Хруник.

Опісля слово взяв голова Ольштинського відділу ОУП Степан Мігус. В своїй доповіді згадав про символічне значення Т. Шевченка для історії України та ідентичності українців. – Цінності, віра, повчання поета були і є актуальними зокрема сьогодні – додав голова.

  На сцені місцевого кінотеатру виступила група ,,Шпилясті кобзарі” з Києва. Українські артисти презентували низку пісень на слова Т. Шевченка, народних пісень і інструментальних творів.

Зі свого боку бургомістр Кентшина Кшиштоф Гецьман подякував за запрошення та чудовий концерт. Підкреслив, що у відносинаж між українцями та поляками ми повинні зосереджувати увагу на тим, що нас обєднує а не лише на трагічних моментах нашого минулого. ,,Як сусіди, ми собі взаємно потрібні, – додав бургомістр.

Організаторами заходу були Ольштинський відділ, Кентшинський гурток Об’єднання українців у Польщі та Кентшинський Центр Культури.

Андрій Сидор

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа