Українці перемогли у міжнародному ІТ-чемпіонаті “Золотий байт”

goldenbite

На фіналі міжнародного ІТ-чемпіонату “Золотий байт-2017” перемогу здобули студенти та випускники Львівської філії Комп’ютерної Академії “ШАГ”. Їм дісталося аж три нагороди. Усього в конкурсі взяли участь понад 300 учасників з України, Грузії, Азербайджану, Білорусі та Молдови.

Вони презентували інноваційні проекти у 10 номінаціях. Готувались до фіналу понад півроку. Презентувати свій продукт можна було у вигляді мобільного додатку, сайту, пристрою, комп’ютерної гри тощо.

ІТ-чемпіонат відбувся за підтримки Міністерств освіти України та Азербайджану, а також Київської міської держадміністрації. Генеральними партнерами були компанії InterSystems, Wolf, Stearling Studio, інноваційним партнером – компанія Microsoft.

За що призи?

Випускники КА “ШАГ”  Назар Квятковський та Святослав Палійчук винайшли сервіс Handicap, мета якого – допомогти людям з обмеженими можливостями знайти роботу. За це їм дісталося І місце у номінації NoSQL Expert (робота з базами даних, технологіями Intersystems).

“Ідея нашого проекту – допомогти людям з фізичними вадами самореалізуватися. На сайті можна зареєструватись, вказати свій профайл, який може побачити роботодавець та довести, що фізична вада – не перепона кар’єрі”, – розповів Назар Квятковський.

Співавтори проекту також вважають, що їхня розробка допоможе підвищити соціальну відповідальність компаній. Також на Handicap можна буде поспілкуватись, створити соціальні та громадські проекти.

“Ми пишаємось тим, що в Академії з’являється багато цікавих, актуальних, корисних ідей та проектів. Студенти отримали позитивні відгуки від найкращих українських ІТ-спеціалістів – і це головний здобуток”, – зазначив директор Львівської філії КА “ШАГ” Олексій Шатєєв.

Сьогодні “ШАГ” має 46 філій у 16 країнах світу (Україна, США, Казахстан, Бразилія, Болгарія, Литва та інші). Академія готує програмістів, системних адміністраторів, фахівців з WEB-технологій, дизайнерів, розробників мобільних додатків. Після закінчення навчання студенти отримують міжнародний диплом і сертифікацію від Microsoft, Autodesk, Cisco.

Джерело: uapost.us

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа