Українці Чикаґо пікетували Генеральне консульство Італії

freemarkiv

У неділю в Чикаго відбулася акція #freemarkiv, на підтримку українського військовослужбовця, добровольця, бійця батальйону ім. генерала Сергія Кульчицького Національної Гвардії України Віталія Марківа. Про це повідомила журналістка Наталка Гладиш-Джуран на своїй сторінці у Фейсбуці.

Активісти української спільноти Чикаго (з ініціативи УГО “Помаранчева Хвиля” та Українського Конгресового Комітету) пікетували посольство Італії з вимогою звільнити 28-річного нацгвардійця, який вже дев’ятий місяць перебуває під вартою у Мілані: його звинувачують у причетності до вбивства італійського репортера Андреа Роккеллі, який загинув біля Слов’янська Донецької області у травні минулого року.

29066471_1627660690683354_5716152771237554357_n

Учасники чиказької акції також передали працівникам посольства лист з вимогою справедливого розгляду справи, аби довести невинуватість українського бійця. Мітинг відбувся у рамках міжнародної акції на підтримку Віталія Марківа.

Схожі пікети почалися на початку березня у Лондоні і поширилися багатьма країнами Європи. Так, посольства Італії вже пікетували у Португалії, Іспанії, Італії, Греції, Угорщині, Франції а також в Австралії.

Наразі арештований ще у червні минулого року Віталій Марків перебуває в італійському СІЗО. Початок судового процесу має відбутися найближчим часом.

Джерело: uapost.us

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа