Українці Америки вимагають закриття Інтеру

inter-cvyntar

Президент Українського Конгресового Комітету Америки (відділ Іллінойс) Ігор Дячун та Віце-президент Павло Бандрівський зустрілися з Генеральним консулом України в Чикаго Ларисою Гераско в українському консульстві, щоб повідомити про занепокоєння української громади в штаті Іллінойс щодо поновлення ліцензії телеканалу «Iнтер» на трансляцію.

«В Україні організації громадянського суспільства розглядають «Інтер» як зброю в гібридній інформаційній війні Росії проти України. Громадська організація «Вільні Люди» входить до числа організаторів вимог відмовити права промосковському «Інтеру» на трансляцію», наголосив Ігор Дячун. Супровідний лист від УККА і документи, підготовлені «Вільними Людьми», були передані Генеральному консулу та направлені до Міністерства закордонних справ України.

cbc4e17a809d395377da5d4aaccb7ba9

«Ми, українська громада в місто Чикаго та штаті Іллінойс, висловлюємо стурбованість антиукраїнською пропагандивною діяльністю телеканалу «Інтер», що веде мовлення на території України і тому глибоко обурені нещодавнім рішенням Національної ради з питань телебачення і радіомовлення щодо продовження ліцензії на мовлення телеканалу ще на 7 років.

У той час, коли весь цивілізований світ засуджує агресію Російської Федерації, накладає численні санкції, підтримує Україну у війні, протидіє російським інформаційним атакам, зокрема обмежує трансляцію інформаційного пропагандивного ресурсу «Russia Today», в Україні телеканал «Інтер» вільно продовжує своє мовлення, не дивлячись на численні протести громадськості.

Ми повністю поділяємо думку активістів Національної ініціативи «Стоп Реванш», яка викладена у відповідній заяві.

Суспільна напруга навколо діяльності «Телеканалу «Інтер» зростає.

Українська діаспора в Америці спрямовує свою основну працю на підтримку воюючої України на міжнародній арені, утвердженні її авторитету та спонуканні міжнародної спільноти у протидії російським ворожим впливам у військовій, економічній, гуманітарній та інформаційній сферах. Неприпустимо, що в Україні діє телеканал, що підриває інформаційну безпеку всередині держави.

Таке рішення шкодить іміджу України та послаблює позиції українства в усьому світі.

Ми, представники української громади штат Іллінойс, вважаємо, що працівники каналу «Інтер» остаточно втратили право називати себе журналістами, а сам канал – українським медіа. Тож ми закликаємо Вас, Вельмишановна Пані Генеральний консул, поінформувати Міністерство закордонних справ України та Національну раду з питань телебачення і радіомовлення про наш рішучий протест проти діяльності телеканалу «Інтер» як рупора російської пропаганди та відповідного рішення щодо продовження ліцензії.

Ми вимагаємо від держави Україна вжити реальних заходів та припинити мовлення «Телеканалу «Інтер», – наголошують автори звернення.

Заходи, спрямовані на захист українського інформаційного простору в рамках світової кампанії «Стоп реванш» пройшли нещодавно також в Австралії, Канаді та країнах Європи.

УІС

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа