Український фільм-претендент на Оскар вийшов на Takflix

Takflix

На онлайн-платформі Takflix.com вийшла стрічка-претендент на премію Оскар-2022 від України «Погані дороги» Наталки Ворожбит. Фільм доступний в дубляжі та мовою оригіналу з субтитрами на території України.

Поганідороги

«Погані дороги» — це режисерський дебют драматургині Наталки Ворожбит, сценаристки та шоураннерки серіалу «Спіймати Кайдаша», сценаристки фільмів «Дике поле» та «Кіборги», серіалу «Школа», театральних п’єс «Зерносховище», «Вій», «Щоденники Майдану», засновниці «Театру переселенця».

Міжнародна прем’єра фільму відбулася на Венеційському кінофестивалі 2020 року, де він отримав «Нагороду веронського кіноклубу». У 2022 році «Погані дороги» представлятиме Україну на 94-й премії «Оскар» Американської кіноакадемії в категорії «Міжнародний повнометражний фільм».

«Погані дороги» –  це фільм-антологія, що складається з п’яти новел. П’ять розбитих доріг – історій про любов, ненависть, довіру, зраду і порушення особистих кордонів на фоні російсько-української війни.

Основою сценарію стала однойменна п’єса Наталії Ворожбит. Головні ролі у фільмі виконали Оксана Черкашина, Марина Клімова, Юрій Кулініч, Ігор Колтовський («І будуть люди», «Із зав’язаними очима»). Стрічка отримала нагороду «Золота дзиґа» 2021 року за найкращий сценарій.

Дивитись фільм мовою оригіналу

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа