Українські школярі здобули 9 медалей на конференції молодих дослідників

icys-2017

Українські школярі привезли 9 медалей з Міжнародної конференції молодих дослідників ICYS-2017 у Штудгарті (Німеччина). Конкурс відбувався за двома категоріями: постерний захист та захист робіт.

ICYS-2017 – це щорічний захід, який є особливим видом індивідуальних змагань з фізики, математики, екології та комп’ютерної науки. Українська команда цього року здобула золото, чотири срібла і чотири бронзи.

Десятикласник Чернівецької гімназії № 5 Артур Качур виборов золоту медаль за постер і бронзову в секції «Фізика» за власне роботу. Артур запропонував використати радіоактивне вітрило для дослідження далеких об’єктів космосу.

Учень десятого класу Чернівецької гімназії №1 Микола Веремчук завоював срібло за постер і бронзову нагороду за розробку. Хлопець презентував дослідження з фізики, у якому визначав щільність повітря за допомогою оптичних неоднорідностей.

Олександр Похиленко із Запоріжжя на виставці представив свого робота. Хлопець зібрав його з підручних матеріалів – модема, веб-камери та дитячої іграшки на колесах. Він має одну особливість: ним можна керувати з будь-якої точки планети через спеціальний сайт.

Десятикласник із Запорізького технічного ліцею Микола Музиченко винайшов інноваційний зарядний пристрій для ґаджетів. Він працює від енергії полум’я. За цей винахід хлопець отримав срібну медаль у секції «Інженерія».

Нагадаємо, раніше в 43 чернівецьких школах стартував освітній проект #Сортую. Місією молодого покоління організатори назвали спонукання старшого покоління до перебудови власної поведінки.

Джерело: uapost.us

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа