Українські школярі взяли участь в міжнародних змаганнях з роботехніки у Вашинґтоні

1_DSC_524001-big

Команда українських школярів у складі Ігора Жуковського, Iнги Манжуленко, Михайла Корешкова та ментора Надії Владикіної вперше взяла участь у міжнародних змаганнях, які проводилися у Вашингтоні 16-18 липня. Незважаючи на високу конкуренцію серед учасників із 163 країн світу, українці увійшли до двадцятки найкращих, посівши 19-те місце.

Посол Валерій Чалий привітав школярів та їх керівника з високим результатом і вручив їм пам’ятні подарунки. Учасники змагань провели показову демонстрацію функціональних можливостей свого робота та розповіли про хід олімпіади.

Темою FIRST GLOBAL Challenge був порятунок світу від водної кризи. Програма змагань передбачала виконання за допомогою сконструйованого командою робота чотирнадцяти завдань, які розробили інженери США, Великобританії та Китаю.

Відбулася дружня відверта розмова з українськими учасниками олімпіали, під час якої обговорили актуальні питання STEM освіти, необхідність ширшої інтеграції до двосторонніх і глобальних освітянських ініціатив, а також плани майбутніх конкурсів.

Валерій Чалий наголосив, що Посольство завжди надає і далі надаватиме всіляку підтримку талановитій українській молоді, яка формує обличчя України як перспективної високотехнологічної держави. Учасники олімпіади від України висловили вдячність за практичну допомогу та інформативний діалог.

Джерело: usa.mfa.gov.ua

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа