Українські сапери проходять підготовку по навчальній програмі за стандартами НАТО

В суботу представник військового аташе Канади передав українській стороні військове обладнання для заходів з розмінування на $2,5 млн. Про це повідомила секретар парламентського комітету з питань національної безпеки і оборони, народний депутат Ірина Фріз.

«Для українських інструкторів та саперів Канада проводить різні курси з пошуку та знищення саморобних вибухових пристроїв. Курси дозволяють розробити методику проведення занять зі знешкодження боєприпасів, які не вибухнули, поводження з боєприпасами, боротьби з саморобними вибуховими пристроями. Крім того, розробляється спільна навчальна програма для військової підготовки із розмінування та знищення вибухових пристроїв. По закінченню курсу українські військовослужбовці отримають сертифікати і зможуть проводити заняття за стандартами НАТО», – заявила Ірина Фріз.

За словами народного депутата, програма українсько-канадського співробітництва в цьому напрямку дуже важлива з точки зору проблеми, що існує в зоні АТО на підконтрольній Україні території: «За приблизними оцінками розмінування території займе як мінімум 5 років. Цей процес вже розпочався але ми маємо окремі факти підривів наших саперів. Таким чином, я переконана в необхідності розширення цих програм з підвищення їх кваліфікації, щоб звести кількість втрат під час виконання цих завдань до нуля».

Джерело: поштова розсилка Верховної Ради

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа