Українські ракетники переходять з КрАЗа на TATRу

Vyprobuvannya-Tatra-815-8-8-PRAM

Про це йдеться у матеріалі Defense Express.

Саме вироби цього виробника розглядається для використання в якості уніфікованої платформи для всіх ракетних військ та артилерії ЗСУ.

На шасі TATRA будуть змонтовані пускові установки та інші машини берегового ракетного комплексу РК-360МЦ «Нептун», що замовили для Військово-Морських Сил ЗС України.

OTRK-Sapsan-na-vijskovomu-paradi-do-Dnya-Nezalezhnosti-Ukrayiny-1ОТРК “Сапсан” на військовому параді до Дня Незалежності України

Також Державним підприємством «Шепетівський ремонтний завод» представлена РСЗВ «Ураган» на шасі TATRA.

Модернізація реактивної системи залпового вогню «Ураган» отримала назву «Буревій», у номенклатурі боєприпасів всі наявні до РСЗВ БМ-27, а також у перспективі збільшені по дальності у 65 км «Тайфун-2» від КБ «Південне».

zobrazhennya_2020-11-19_144949РСЗВ «Буревій» на шасі TATRA Фото: Defense Express

Реактивна система «Буревій» оснащена цифровою системою управління вогню, включно із системою обміну інформацією на полі боя.

В якості заміни шасі радянського ЗіЛ-135ЛМ використано Т815-7Т3RC1 від чеської фірми TATRA з колісною формулою 8х8 та може рухатися максимальною швидкістю понад 100 км/год.

Наприкінці минулого року Заступник міністра оборони з озброєння Олександр Миронюк розказав, що розробка оперативно-тактичного ракетного комплексу «Сапсан» для потреб Міністерства оборони України буде відновлена у 2021 році.

Роботи тривали з 2010 року за державного бюджету і згодом припинені, після розробку ОТРК від КБ «Південне» під назвою «Грім-2» фінансував іноземний замовник.

Роботи по розробці вітчизняного оперативно-тактичного комплексу були згорнуті за рішенням тогочасного міністра оборони Павла Лебедєва, що зараз підозрюється у державній зраді.

У квітні 2019 року ми повідомляли, що для випробувань у Збройних Силах України готовий дослідний зразок оперативно-тактичного комплексу від Конструкторського бюро «Південне», тоді про це тоді на річниці з дня створення КБ розказав Генеральний директор підприємства Олександр Дегтярьов

Джерело: Український мілітарний портал

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа