Українські правники Америки обурені нападками Трампа на “українського шпигуна” підполковника Віндмана

Сьогодні в Конґресі США відбулося переслухання підполковника американської армії, героя війни в Іраку Олександра Віндмана, який був присутній при телефонній розмові президентів США і України.

alexander-vindman-1

Після того, як Олександр Віндман під присягою заявив, що в опублікований Адміністрацією запис телефонної розмови внесено суттєві правки, які розходяться з його стенограмою, оточення Трампа почало поширювати чутки, що Віндман – український шпигун (редакція навіть не знає, як це коментувати, взагалі, нам весело, що українська Служба зовнішньої розвідки так “зробила” ФБР). Але українцям в Америці зовсім не весело, бо це сповзання США в бік етнічної, расової та релігійної деградації, наклепу та недовіри. З цього приводу висловилась Асоціація Українських Правників Америки:

uaba-logo

Становище Асоціації Українських Правників Америки
щодо переслухання в Конґресі підполковника Олександра Віндмана

Підполковник Олександр Віндман свідчив перед Конгресом щодо своєї поінформованості про останні комунікації Адміністрації США з Україною. Підполковник Віндман — кадровий офіцер армії, фахівець з українських справ, кавалер “Пурпурового серця” за свою патріотичну хоробрість в Іраку. Він також українського походження.

vindman-gty-jt-191029_hpMain_4x3_992

Деякі особи в ЗМІ та окремі політики необачно атакували вірогідність підполковника Віндмана, стверджуючи, що його етнічна приналежність як американця українського походження зробила його свідчення підозрюваними і навіть припустили, що це наближається до шпигунства чи зради. Очевидно, що ці критики мають вибіркову амнезію американської історії. Історія нашої країни рясніє людьми з іноземним походженням, які відіграли важливу роль у політичному та демократичному розвитку нашої країни. Від Олександра Гамільтона, який народився в Сент-Кітс-Невіс, до Генрі Кіссінджера, який народився в Німеччині. Крім того, вони заплющують очі на десятки тисяч українців-американців, які чесно служили на захисті нашої країни і поховані на численних військових кладовищах від Східного до Західного узбережжя.

Найнахабнішим є те, що ці критики жорстоко ображають і злісно принижують сотні тисяч українців Америки, які приїхали до цієї країни, сподіваючись, що до них ставляться як до рівних, відповідно до принципів заявленої Америкою віри в рівність і верховенство закону.

Ми щиро аплодуємо тим політикам з обох сторін конфлікту, які засудили таку ганебну критику підполковника Віндмана. Ми закликаємо всіх американців, які вірять у заявлені Засновниками ідеали справедливості та рівності в Америці, жорстоко засуджувати тих критиків, які нападають на людей на основі їх етнічної ідентичності чи походження. Америка повинна протистояти сповзанню в бік етнічної, расової та релігійної деградації, наклепу та недовіри. Такі хибні дії лише підірвуть демократію Америки та зміцнять наших ворогів на нашу шкоду.

Офіційні особи та керівники Асоціації Українських Правників Америки

Received from: "Ukrainian American Bar Association" [email protected]: from amsrv13.memberlodge.org [34.198.181.13]; Wed, 30 Oct 2019 11:30:13 -0400

 

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа