Українські інтелектуали до нації: влада, як і в найгірші часи, надалі залишається бізнесом

Учасники Ініціативної групи «Першого грудня» звернулися до суспільства: «Україна не має права на чергове самознищення через брак волі до внутрішньої консолідації нації».

Про це ідеться в поширеному сьогодні зверненні Ініціативної групи “Першого грудня”. В ньому В’ячеслав Брюховецький, кардинал Любомир Гузар, Іван Дзюба, Євген Захаров, Мирослав Маринович, Володимир Панченко, Мирослав Попович, Вадим Скуратівський, Юрій Щербак та Ігор Юхновський звертають увагу суспільства на те що, влада, як і в найгірші часи, надалі залишається бізнесом. «Політичний клас – у полоні корисливих або ж вузьких партійних інтересів. Гідність людини, пам’ять про Майдан розчиняється у чварах і корупційних комбінаціях злодійкуватих можновладців. Олігархічна система законсервувалась” і чинить шалений спротив реформам».

На думку групи «Першого грудня», історія досі нічого не навчила українців. «Ми виявилися кепськими учнями в її школі. Усі воюють з усіма. Дехто ладен національною ідеєю зробити гасло «Бий своїх, щоб чужі боялись!» Але «чужі» не бояться – лиш тішаться».

«Так не може тривати вічно. Надто тяжку ціну сплатили українці за те, щоб жити по-людськи», — наголошують чільні представники інтелігенції. І пояснюють: «Україна не має права на чергове самознищення через брак волі до внутрішньої консолідації нації».

Нагадаємо: створена у двадцяту річницю референдуму ініціативна група «Першого грудня», до якої ввійшли чільні представники національної інтелігенції: В’ячеслав Брюховецький, кардинал Любомир Гузар, Іван Дзюба, Євген Захаров, Мирослав Маринович, Володимир Панченко, Мирослав Попович, Вадим Скуратівський, Юрій Щербак, Ігор Юхновський, має на меті домогтися встановлення в країні нових правил гри.

Повний текст звернення групи “Першого грудня” можна прочитати на сайті.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа