Українська короткометражка стала найкращою на міжнародному фестивалі у Швейцарії

lokarno

Короткометражний фільм «Випуск 97» режисера Павла Острікова став найкращою картиною за версією Молодшого журі Міжнародного кінофестивалю в Локарно.

«Нервувалися більше, ніж завжди, оскільки вперше на кінофестивалі такого рівня. Але глядачі відреагували на фільм чудово. Приємно було побачити після показу українську сім’ю, яка наразі живе у Швейцарії більше 10 років. У такі моменти розумієш, що перебуваючи за кордоном, іноді хочеться повернутися додому, навіть за допомогою кіно», — розповів Остріков.

Прем’єра «Випуск 97» відбулася цьогоріч у липні на Одеському міжнародному кінофестивалі. Там стрічку визнали «Найращим українським короткометражним фільмом».

Картина розповідає історію зустрічі однокласників, які не бачилися 20 років. У центрі сюжету — дивакуватий Роман, який ремонтує телевізори та продає на ринку антени. Одного разу зустрічає однокласницю, яку не бачив понад 20 років. І тепер намагається не втратити її знову.

За словами Острікова, на створення сюжету надихнув чоловік на вулиці.

«Я побачив на Подолі чоловіка, який продавав антени, і подумав, що він, напевно, відчуває себе дуже самотньо. Професія телемайстра, яку ми всі пам’ятаємо з дитинства, змінилася, стала непотрібною, як і люди, які не знайшли себе в новому світі», — сказав він.

Продюсером фільму виступив Юрій Мінзянов, а головні ролі виконали Олександр Пожарський та Олеся Островська.

Джерело: uapost.us

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа