Українська діаспора з Канади та США вшанувала жертв Бабиного Яру

babyar

До відзначення 75-х роковин Бабиного Яру активно долучилася українська діаспора з Канади і Сполучених Штатів. Благодійна організація «Українсько-єврейська зустріч» видала до сумної дати наукові дослідження, анонсувала меморіальний концерт у київському Оперному театрі, профінансувала міжнародний конкурс архітектурних ідей з вшанування жертв у Бабиному Яру.

Як кажуть представники «Українсько-єврейської зустрічі», ця ініціатива допоможе подолати прірви незнання, які досі існують у свідомості сучасників про Голокост, і посприяє побудові злагоди між українцями та євреями в Україні.

Об’єднати усі розрізнені пам’ятники Бабиного Яру в єдиний меморіальний простір – таке завдання вирішував конкурс архітектурних ідей, підтриманий благодійниками з Канади і США..

Роковини трагедії спонукали переосмилити не лише вшанування жертв, але й історичні уроки Бабиного Яру, де найбільше загинуло євреїв і який став символом Голокосту в Україні. «Євреї та українці: тисячоліття співіснування» – так зветься нова історична праця, яка щойно побачила світ. Як доводить автор, співжиття двох народів не було історією постійного конфлікту. Насправді «чорні» періоди можна перелічити на пальцях однієї руки, і за тисячу років спільної історії їх набереться заледве на двадцятиліття. Одна з таких чорних сторінок – Бабин Яр.

Джерело: uapost.us

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа