Україна втратила Героя: у боях на Донеччині загинув легендарний воїн «Да Вінчі»

Да Вінчі

У боях під Бахмутом загинув патріот, доброволець та командир 1-шої окремої штурмової роти “Вовки Да Вінчі” Дмитро Коцюбайло, більш відомий за позивним “Да Вінчі”. На початку грудня 2021 року він отримав найвищу державну нагороду – звання Героя України.

Військовий долучився до сил опору російському вторгненню ще у 2014-му, коли йому було 18 років. Коцюбайло є першим добровольцем, який прижиттєво отримав звання героя.

Причиною смерті Героя стало осколкове поранення у шию, отримане воїном у Бахмуті. Медики виявилися безсилими.

FqooRlbXoAAtRu6

Дмитро Коцюбайло народився 1 листопада 1995 року в селі Задністрянському, нині Бурштинської громади Івано-Франківського району Івано-Франківської области України. Освіту здобував у Бовшівській загальноосвітній школі та Івано-Франківському художному ліцеї.

Попри юний вік, Дмитро брав активну участь у Революції Гідності. По її завершенню, у 17 років, пішов захищати Україну від російської агресії зі зброєю в руках. У 2014-му командував взводом добровольців, а у 2015-му – добровольчою ротою.

FqoliwvWcAAvXDy

17 березня 2016 року призначений командиром 1-шої окремої штурмової роти “Вовки Да Вінчі” ДУК ПС, яка переформатована в батальйон.

30 листопада 2021 року був удостоєний найвищої державної нагороди – звання Героя України зі врученням “Золотої Зірки”. Як зазначено в указі президента Володимира Зеленського, високе звання присвоєне Дмитрові Коцюбайлу “за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України”.

даВінчі2

даВінчі3

даВінчі4

даВінчі5

даВінчі6

Вовки Да Вінчі@VovkyDaVinchi

Сьогодні наша бойова родина зазнала непоправної втрати. Сьогодні вся Україна втратила легендарного командира. Віднині його боротьбу мусимо продовжувати всі ми.

В ім’я наших полеглих героїв — ми виграємо цю війну, випаливши російських окупантів з нашої землі. Честь і слава Герою!

Під час виконання бойового завдання під Бахмутом загинув командир «Вовків Да Вінчі». Загинув зі зброєю в руках, загинув, першим ідучи в бій. Жив і загинув як Герой.

Наш підрозділ зветься «Вовки Да Вінчі» саме тому, що ми завжди йшли за ним у бій. Він був для нас найкращим командиром, побратимом, лідером і взірцевим націоналістом.

Усе своє свідоме життя Дмитро Коцюбайло присвятив боротьбі. Він пішов на фронт, коли йому заледве виповнилося 18 років. Про його бойовий шлях промовисто говорить факт, що Да Вінчі став першим добровольцем і наймолодшим командиром, котрий прижиттєво отримав звання «Героя України».

За Україну в 27 років він віддав своє життя.

*Деталі про чин похорону будуть згодом.

даВінчі7

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа