Україна проведе консультації з ЄС з приводу виходу Британії з Союзу

Про це на сторінці Facebook  написала Перший заступник спікера Верховної Ради Ірина Геращенко.

«Головна тема дня – наслідки Brexit для України. Все ж , більш серйозні наслідки це матиме для самого ЄС, де тепер потрібно думати над вирішенням сотні питань і проблем, пов’язаних з можливим виходом Британії. Зростатимуть позиції євроскептиків в інших європейських країнах. Радітиме Кремль – розділеній і ослабленій Європі. Звичайно, хвиля цього цунамі може зачепити Україну. Тому найближчим часом відбудуться консультації на високому рівні між Україною і ЄС щодо наслідків референдуму для наших двосторонніх взаємин», – зауважила Ірина Геращенко.

«В той же час, Україна очікує надання безвізового режиму вже цього року, ми очікуємо, що всі відповідні процедури – слухання в комітетах і потім в сесійній залі – відбудуться в Європарламенті без зволікань і потім буде прийнято відповідне рішення на Раді ЄС. Також ми очікуємо продовження спільної політики ЄС щодо санкцій проти РФ до повного виконання Мінських угод. Ми категорично проти будь – яких розмов про поступове зняття санкцій. Санкції в повному обсязі до повного виконання угод», – наголосила перший заступник спікера Верховної Ради.

“Тепер, коли ЄС ще глибше занурюється у власні серйозні проблеми, нам буде ще важче відстоювати нашу позицію. Але це не привід опускати руки. Тим серйознішої перемогою буде безвізовий режим і санкції теж”, – додала політик.

Received: from webmail.uh.ua (webmail.uh.ua [93.190.43.23]); Fri, 24 Jun 2016 14:30:48 +0300

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа