Україна просить НАТО допомогти у розмінуванні звільнених територій

Уповноважена Президента України з мирного врегулювання ситуації на Донбасі, народний депутат України Ірина Геращенко взяла участь в засіданні Комісії Україна-НАТО, що пройшла в штаб-квартирі НАТО м.Брюссель (Бельгія) .

Під час засідання Комітету НАТО з питань партнерства та колективної безпеки, депутат виступила з доповіддю на тему: «Актуальні питання надання гуманітарної допомоги українським територіям, постраждалим в результаті агресії РФ та підтримуваних нею сепаратистів на сході України».

«НАТО поінформувало про можливість допомоги Україні в розмінуванні звільнених територій. Очікується, що найближчим часом, буде ухвалено рішення про започаткування проекту НАТО щодо посилення спроможностей Державної служби України реагування з надзвичайних ситуацій з відновлення спроможностей підрозділів піротехніки в Донецькій та Луганській областях», – сказала депутат.

За словами Ірини Геращенко, в зазначених регіонах вся матеріально-технічна база піротехнічних підрозділів була розграбована бойовиками.
«Ми очікуємо, що НАТО прийме позитивне рішення щодо допомоги Україні у відновленні матеріально-технічної бази і спроможностей цих підрозділів. Мова йде про виявлення, знешкодження та протидію вибухових засобів», – зазначила Геращенко.

Парламентар також нагадала, що коли було звільнено місто Слов’янськ, над його розмінуванням працювало 19 бригад саперів.
«Зараз ми маємо багато випадків, коли бандити мінують тіла загиблих українських вояків, школи, мости. Замінування територій, де жертвами може стати цивільне населення, сьогодні стає дуже серйозною проблемою. Тому Україна потребує більше техніки, яка допоможе виявити і розмінувати ці хитрі розтяжки та міни. Про це страшно говорити, але саме така війна ведеться сьогодні проти України», – наголосила вона.

Ірина Геращенко також додала, що загроза ескалації конфлікту залишається. Таку думку вона аргументувала тим, що терористи не відводять важке озброєння; російсько-український кордон, через який продовжують постачати зброю бойовикам, залишається відкритим, а на самому кордоні сконцентровані російські війська. На її переконання, тільки повне виконання Мінських домовленостей може запобігти подальшій ескалації конфлікту.

Received: from webmail.uh.ua (webmail.uh.ua [93.190.43.23] (envelope-from [email protected]))

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа