Україна готує «жорстку реакцію» на заяву Бюро ПАРЄ щодо діалогу з Росією

Про це перший заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко написала у Facebook.

За словами Геращенко, Київ розчарований такими заявами, які вона називала «блюзнірством», і обов’язково буде «жорстка реакція».

«Я взагалі впевнена, що тільки жорстка й активна позиція на міжнародному фронті змусить європейців не забувати про Крим і Донбас і не забувати про принципи. Ми повинні відстоювати принципи скрізь, де про них хочуть забути любителі вояжів в Москву і Пітер (президент ПАРЄ Петро Аграмунт нещодавно відвідав економічний форум у Санкт-Петербурзі) – будь-це РЄ, ПАРЄ, ООН», – заявила Геращенко.

Крім того, вона зауважила, що українська делегація підготувала листа у відповідь на доповідь генерального секретаря Ради Європи Торбйорна Янгланда, в якому не вказувалися факти порушень прав людини на тимчасово окупованих територіях України.

«Ми вже підготували листа від нашої делегації на Генсека РЄ Янгланда з вимогою пояснити його відповідь на сесії ПАРЄ, що інформація про порушення прав людини на Донбасі і в Криму не потрапила до його звіту, бо туди не пускають моніторингові місії.

“Звернемося до делегацій інших країн-членів ПАРЄ з проханням підтримати нас в цій позиції», – сказала Геращенко.

Вона додала, що доповідь Генсека РЄ про права людини не була об`єктивна, повна і достовірна, і він має це визнати і вибачитися перед жителями окупованих територіях, що їх забули у доповіді.

Нагадаємо, Бюро ПАРЄ за результатами засідання 24 червня ухвалило заяву, в якій зазначено, що той факт, що протягом двох років поспіль парламентарії від РФ не брали участі в роботі Асамблеї, «обмежує можливості Асамблеї представляти багатий плюралізм думок з усієї Європи».

Received: from webmail.uh.ua (webmail.uh.ua [93.190.43.23]); Sun, 26 Jun 2016 09:34:16 +0300

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа