Учасники Маршу “Стоп Реванш” створили координаційний центр

stoprewansh

16 січня у Києві відбувся Марш «Стоп Реванш», учасники якого вимагали від депутатів Верховної Ради та Президента України ухвалити рішення і проголосувати за закони, що реалізують політику деокупації України. Серед основних вимог – ухвалення закону про деокупацію та реінтеграцію Донбасу, боротьба з колабораціонізмом, створення Антикорупційного суду, очищення та захист українського інформаційного та гуманітарного простору, притягнення до відповідальності ключових осіб, які відкрито чи опосередковано працюють в інтересах Росії – Медведчука, Фірташа, Льовочкіна, Новинського, Ахметова та інших.
stoprewansh2
Активісти прийшли під Верховну Раду, аби змусити депутатів прийняти ряд законопроектів, спрямованих на деокупаційну політику України. Активісти також передали лист-звернення з вимогами представнику Адміністрації Президента.
stoprewansh3
«Для здійснення комплексної деокупаційної політики та боротьби з зовнішнім агресором, потрібна консолідація суспільства. Ми не допустимо реваншу проросійського курсу. Наші вимоги: на законодавчому рівні визнати РФ агресором, а Крим і Донбас – окупованими територіями. Давно час дати рішучу відсіч колабораціоністам та не допустити у політичне життя тих, хто співпрацював з Росією. Вжити реальних санкцій щодо щодо Медведчука, Ахметова, Львовчкіна, Фірташа, Новинського та інших колаборантів, що з хлібом-сіллю зустрічали окупантів в 2014 році», – зазначив Андрій Левус, народний депутат, співаавтор ряду законопроектів, які вимагають прийняти активісти.
stoprewansh4
Серед вимог учасників Маршу – створення незалежного Антикорупційного суду. «Корупція – це зброя Росії у війні проти України. Корумпуючи українську еліту, Росія послідовно домагається провалу реформ, зменшення підтримки України Заходом і цілком реально може спровокувати міжнародну ізоляцію України та повернення нашої країни в російську орбіту. Крім того, антикорупційна реформа – це потужний чинник реальної деолігархізації України», – йдеться у заяві руху «Стоп Реванш».
stoprewansh5
Ще однією вимогою учасників Маршу стала гуманітарна деокупація. За словами Сергія Кузана, заступника Керівника Проводу «Вільних Людей», гуманітарна сфера – фронт гібридної війни, де ворог маскується під «свого», спекулюючи на патріотизмові, темі війни, при цьому загортаючи брехню в національну «обгортку». «Мова публічної сфери повинна бути українською. Московська «церква», фільми, артисти та інша квазікультура руйнують духовний простір нації. Вони готують реванш проросійських сил. Ми вимагаємо зупинити це», – наголосив він.
У результаті акції, створено координаційний центр учасників Національної ініціативи “Стоп Реванш” для планування подальших дій. “Марш – це лише один з інструментів для прийняття законів. Ми й надалі будемо діяти адекватно ди ситуації, поки не досягнемо нашої мети – прийняття деокупаційних законів”, – зазначив Станіслав Федорчук, голова Української народної ради Донеччини і Луганщини.
Організаторами маршу стала понадорганізаційна Національна ініціатива «Стоп Реванш»: громадські організації «Вільні Люди», Молодіжний Націоналістичний Конгрес, Українська народна рада Донеччини і Луганщини, C14 news, УНА-УНСО, НАЦІОНАЛЬНИЙ АЛЬЯНС, Музичний Батальйон, Організація учасників АТО «Булава», InformNapalm.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа