У Вроцлавському університеті відкрили пам’ятну таблицю Андреєві Шептицькому

У приміщенні Вроцлавського університету відкрили пам’ятну таблицю митрополиту Андрею Шептицькому. Там відомий українець навчався у 1884-1887 роках на юридичному факультеті. Про це інформує офіційний портал Вроцлава.

tablica_szeptycki-glowne

Пам’ятна дошка представляє портрет молодого греко-католицького митрополита з інформацією про нього трьома мовами: польською, українською та англійською.

«Це один з останніх моїх актів як мера Вроцлава. Дякую, що багато друзів з України хочуть бути з Вроцлавом», — сказав мер міста Рафал Дуткевич.

У свою чергу, заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко наголосив на важливості постаті митрополита для сьогоднішньої України. «Це не лише великий український провідник. Це — постать, яка сьогодні надихає і мотивує», — сказав Андрій Москаленко.

tablica_szeptycki1.1-768x432

Серед гостей на відкритті меморіальної дошки були присутні також ректор Вроцлавського університету Адам Єзерський, члени сім’ї Шептицьких і духовенства, у тому числі — греко-католицький єпископ із Вроцлава Володимир Ющак, голова вроцлавського гуртув Об’єднання українців у Польщі Ігор Саломон тощо.

Павло Лоза, джерело – Наше Слово

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа