У Верховній Раді планують припинити діяльність Російського центру науки та культури в Києві

rosiyskiy-tsentr-kiyiv-640x350

Про це Голова підкомітету з питань безпеки державних інформаційних систем Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони, народний депутат України Ірина Фріз заявила в себе на сторінці в Facebook.

Депутат наголошує на тому, що організація «Росспівробітництво», яка здійснює в Україні фінансування псевдонаукових досліджень з упередженими оцінками історичних та політичних подій, які згодом поширюються в ЗМІ Російської Федерації, «має бути внесена до санкційного списку, як така, що створює загрозу національній бeзпеці України».

«У лютому 2016 року я вже вносила законопроект №0090 «Про денонсацію Угоди між Кабінетом Міністрів України і Урядом Російської Федерації про заснування та умови діяльності інформаційно-культурних центрів». На той час було висловлено застереження, що прийняття цього законопроекту призведе до закриття російською владою українських культурних центрів в РФ. В рeзультаті, законопроект був тимчасово відкликаний.

Втім, діяльність Російського центру науки та культури в Києві, що включає, в тому числі, відправку українських дітей до Російської Федерації, з метою їх пропагандистської обробки, та позиція СБ України, що поділяє стурбованість щодо загроз від цієї організації, вимагає повернення до цього питання. Тому законопроект про денонсацію угоди від 1998 року буде повернуто до Верховної Ради», – повідомила Фріз.

Депутат переконана в тому, що ризики, які пов’язані з закриттям українського культурного центру в Москві, є меншими, «ніж ті, що пов’язані з подальшим функціонуванням Російського центру науки та культури в Києві».

Received: from webmail.uh.ua [93.190.43.23]; Tue, 19 Sep 2017 14:36:42 +0300

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа