У Верховній Раді обговорили протидію втручанню Росії в українські вибори

levus&medun

Під час “круглого столу” за участі народних депутатів, урядовців, експертів та громадських активістів, у Верховній Раді дискутували щодо втручання РФ в українські вибори. Члени “Вільних Людей” також взяли участь в обговоренні, адже мають значний досвід протидії Росії в рамках світової кампанії “Стоп Реванш”.
roundtable2

Про методи боротьби з російською агресією говорили Ганна Гопко – Голова Комітету Верховної Ради у закордонних справах; Андрій Левус – Голова підкомітету з питань державної безпеки Комітету з питань національної безпеки і оборони; Іванна Климпуш-Цинцадзе – віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України; Тетяна Сліпачук –  Голова Центральної виборчої комісії України, народні депутати Олег Медуниця та Андрій Тетерук, а також експерти і представники громадських організацій.

roundtable

“Мотиви втручання РФ в українські вибори – це, по-перше, повернути в орбіту свого впливу, а по-друге – розвернути євроатлантичний напрям України в зворотню сторону. Опосередкована ціль – прихід проросійських політичних еліт. Це ми й називаємо реваншем російських сил. Ми повинні зайняти проактивну позицію. Не відповідати на атаки, а діяти на випередження. Мета Росії – спричинити дестабілізацію та підірвати авторитет України в західному світі як держави, яка може самостійно приймати рішення та захищатись”, – переконаний Андрій Левус, Керівник Проводу “Вільних Людей”.

havryluk&klympush

Учасники “круглого столу” погодились, що передумова ефективної боротьби – це об’єднання зусиль державних органів та громадянського середовища.

“Державні структури повинні працювати на випередження. Ми розуміємо, що дії державних органів обтяжені бюрократичними процесами і є недостатньо швидкими. А відтак – ці структури повинні співпрацювати з громадськими організаціями, аби бути більш ефективними”, – переконана Іванна Климпуш-Цинцадзе.

На підтвердження цієї тези, Олеся Горяйнова – керівник міжнародного відділу “Вільних Людей” зазначила: “Парадокс, але зараз в Україні агентам Москви – Медведчуку та його посіпакам – дозволяється вільно діяти як політикам, явним проросійським медіа – 112, NewsOne, Інтеру – засмічувати наш інформаційний простір, російським корпораціям – забирати наші стратегічні економічні об’єкти. Як ми можемо пояснити це українцям і всьому світу? Повернення проросійських сил до влади є головною амбіцією Путіна. Це дасть йому повний контроль та можливість скеровувати Україну у потрібному йому напрямку. Отже, наступні вибори будуть переламними. Світ підтримує нас у прагненні долучитись до західної спільноти – тепер наша черга діяти. Ми закликаємо розслідувати та покарати Медведчука як головного агента Путіна, через якого відбувається і втручання РФ в українські вибори”.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа