У «Тюрмі на Лонцького» — виставка «Обличчя свободи. Майдан»

Вони лише на хвильку відірвалися від буденних революційних справ. Герої Майдану, у їхніх очах нема ні страху, ні докору, ні сумніву. Тільки віра. Віра у перемогу. Пригадати місяці доленосних змін і тих, хто їх втілив, можна буде в залах  на першого поверху Національного музею-меморіалу «Тюрма на Лонцького» під час відкриття і демонстрації виставки «Обличчя свободи. Майдан», а також на майстер-класі під час спілкування із відомим українським фотографом Ігорем Гайдєм.

22 грудня, понеділок

15:00

Національний музей-меморіал жертв окупаційних режимів «Тюрма на Лонцького»

м. Львів, вул. С.Бандери, 1, вхід з вул. К. Брюллова

Виставка «Обличчя Свободи. Майдан»  мандрує Україною разом із ХІ Мандрівним фестивалем документального кіно про права людини Docudays UA, що триває в Україні від жовтня по грудень. Виставка уже встигла побувати і за кордоном – у Лондоні, Берліні, Нью-Йорку. Зокрема, у Берліні частину фотографій залучили до постійної експозиції музею Берлінської стіни.

За словами автора, серія портретів «Обличчя Свободи. Майдан» є постановочною, проте всі герої експозиції є реальними учасниками Майдану. Їх фотограф зупиняв і фотографував просто на вулиці. На Майдані він спочатку був не як фотограф. Але згодом відчув потребу зафіксувати обличчя людей. У його фотовиставці – портрети  українців з усіх регіонів, навіть тих, де зараз іде війна, а також із Криму.

«Майдан зрушив з місця багато процесів у нашій країні, які давно не відбувалися. Там усі люди були братами, носіями свободи та європейських цінностей, таких як прозорий бізнес, нормальні стосунки між людьми та між людьми і владою, нормальне суспільство. Ці фото – для того, щоб ми про це не забули і по-філософськи переосмислили ці доленосні події», – розповідає Ігор Гайдай.

У вівторок 23 грудня о 16.00  у кінозалі другого поверху Національного музею-меморіалу «Тюрма на Лонцького» Ігор Гайдай дасть майстер-клас.

Вхід на майстер-клас та виставку – вільний та безкоштовний.

Виставка триватиме до 29 грудня

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа