У Тернополі суд скасував вирок сепаратистам, засудженим за державну зраду

За повідомленням активістів Вільні Люди Тернопіль – Самооборона Майдану, існує загроза уникнення тернопільськими сепаратистами законного покарання.

Минуло майже два роки як співробітники УСБУ в Тернопільській області затримали братів-сепаратистів Лужецьких. У суді першої інстанції їх обвинувачено у державній зраді, сприянні діяльності терористичних організацій, фінансуванні тероризму, вербуванні осіб для вчинення терористичних актів, публічних закликах до насильницької зміни та повалення конституційного ладу.
Вироком суду, одного з них засуджено до 14 років, а іншого – до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

luzhecki

Засуджені сепаратисти скористались правом апеляції. У липні 2016 року Апеляційний Суд Тернопільської Області скасував попереднє рішення та направив справу на новий розгляд.

Вирок скасували, тож сепаратисти – знову на лаві підсудніх.

“Ми закликаємо громадські організації та активістів стежити за справою, адже йдеться про зраду національних інтересів України. Братів підтримують проросійські організації. Ми повинні здійснювати контроль над судовою справою. Наступне слухання – 13 листопада. Наша участь – важлива для прийняття правильного рішення – найвищої міри покарання”, – говорить Іван Ковалик, координатор “Вільних Людей” на Тернопільщині.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа