У справі євромайданівців Білика і Шовкалюка прокуратура вп’яте проштовхує незаконний обвинувальний акт

У справі підозрюваних Олега Білика та Вячеслава Шовкалюка

 

  сталося перенесення слухання. На початку слухання волонтер Євромайдану Олег Білик заявив про своє законне бажання змінити адвоката у справі. Цим поквапилася скористатися захисниця інтересів москвички – матері покійного Олексія Планкіна, якого за нез’ясованих остаточно обставин знайшли вбитим у арендованому будинку 24 січня 2014 року, і запропонувала того ж дня примусово  надати Білику безкоштовного адвоката з відповідної служби. Саме таку практику застосовували правоохоронні органи, коли квапились посадити людину за грати.

   У відповідь на це підозрювані та їхні захисники заявили, що адвокатом у справі має бути людина, що мала змогу добре ознайомитися з матеріалами справи. 

    Суд вислухав аргументи сторін і оголосив про перенесення слухання справи на 5 жовтня. 

    Нагадаємо, що родзинкою кількох останніх слухань є намагання прокурорів Прокуратури Закарпатської області проштовхнути в суд обвинувальний акт, який створено поза строками слідства, а відтак – цей документ є незаконним. На цьому вже 5 слухань поспіль наполягають захисники Гарда і Шушман та їхні підзахисні – євромайданівці Олег БІлик і Вячеслав Шовкалюк. 

УІС

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа