У школах Білорусі запровадили вивчення української мови

fullsize

Міністерство освіти Білорусі затвердило навчальну програму факультативних занять «Українська мова» для V-IX класів шкіл з білоруською та російською мовами викладання.

За інформацією Міносвіти Білорусі, мета відповідної програми — «формувати в учнів уміння і навички нормативної усної і письмової української мови, в основі яких елементарні знання про особливості української мови в порівнянні з російською та білоруською», а також «розвиток почуття любові і поваги до українського народу, інтересу до його мови, культури, літератури, звичаїв, традицій».

Посольство України у Мінську зазначає, що це відбулося у контексті розвитку співпраці України з Білоруссю у сфері освіти, про що йшлося на торішніх переговорах президента Олександра Лукашенка у Києві.

Зазначається, що викладачів української мови та літератури вже готують на філологічних факультетах в університетах Мінська та Бреста. У Мінську та Гомелі наразі діють курси української мови для дорослих та дітей, організовані українською діаспорою.

Джерело: uapost.us

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа