У Полтаві вшанували пам’ять воїнів російсько-української війни легкоатлетичним забігом (фоторепортаж)

13

«Шаную воїнів, біжу за Героїв України». Таку назву має всеукраїнський патріотичний забіг з легкої атлетики в пам’ять про загиблих воїнів російсько-української війни. Полтавський обласний етап забігу відбувся 26 вересня у обласному центрі – навколо Корпусного парку.

26

Захід влаштовано за підтримки Полтавської обласної ради, Полтавського обласного відділу Міністерства у справах ветеранів України та Північно-східного міжрегіонального відділу Українського інституту національної пам’яті (УІНП).

19

Взяли участь члени родин загиблих, ветерани російсько-української війни, волонтери східного фронту, небайдужі полтавці, курсанти Полтавського військового коледжу, співробітники обласного військового комісаріату. Вони долучилися до забігу, щоб вкотре вшанувати пам’ять про побратима чи посестру, батька чи матір, сина або доньку, чоловіка чи дружину, котрі більше ніколи не матимуть змоги пробігти під блакитним небом України, але які назавжди залишаться у пам’яті Української нації Героями. Учасники спортивного дійства долали дистанцію в 5 кілометрів. Разом з номером учасника на формі також зазначалося ім’я полеглого захисника чи захисниці, у пам’ять про якого легкоатлет-аматор здійснював забіг.

32

«Патріотичний забіг «Шаную воїнів, біжу за Героїв України», що є всеукраїнською ініціативою ветеранських організацій АТО-ООС та Міністерства у справах ветеранів України, відбувається у столиці та більшості регіонів України і має на меті вшанування пам’яті Захисників, які віддали своє життя за Україну», – сповістив журналістам начальник Полтавського обласного відділу Міністерства у справах ветеранів України, ветеран російсько-української війни Олександр Товпига.

Руслан Рогов і Олександр Товпига вручають учасникам пробігу брошуру Мазепинці-петлюрівці-Бандерівці

Регіональний представник УІНП в Полтавській області, співробітник Північно-східного міжрегіонального відділу Олег Пустовгар під час церемонії підбиття підсумків наголосив, що російсько-українська війна окрім збройного має й інформаційно-культурний вимір. «Історико-просвітницький продукт, який створюють фахівці УІНП – це наш посильний внесок у справу перемоги над агресором, у справу деокупації свідомості.

Привітальне слово Олега Пустовгара

Адже ця війна не тільки за території, а передусім за свідомість», – наголосив Олег Пустовгар.

Учасники пробігу реєструються

Він вручив переможцям настільну гру УІНП «Українська революція 1917-21», плакати «Державний гімн України», фундаментальне видання «Братня» навала. Війни Росії проти України ХII-ХХI ст.», а також книги та брошури, що створені й видані Інститутом нацпам’яті про боротьбу за незалежність України у різні історичні періоди.

А депутат обласної ради Руслан Рогов подарував учасникам виданий за підтримки облради туристичний путівник «Місця пам’яті Української революції 1917-1921 років. Полтавщина» та висловив переконання, що пробіг стане традиційним.

Північно-східний міжрегіональний відділ УІНП

Світлини: ветеран російсько-української війни, волонтер,

медик, викладач Полтавської медичної академії Віктор Лебедєв

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа