У Львові відкриють виставку «Україна-НАТО. Формула безпеки»

ua-nato

Завтра, 13 березня 2018 року, о 10.30 у головному корпусі Львівського національного університету імені Івана Франка відбудеться урочисте відкриття виставки «Україна-НАТО. Формула безпеки».

Виставка присвячена 20-річчю підписання Хартії про особливе партнерство між Україною та Північноатлантичним альянсом. Вона створена за підтримки Центру інформації та документації НАТО в Україні, Міністерства інформаційної політики України та Українського кризового медіа-центру.

У відкритті експозиції візьмуть участь представники Львівської обласної державної адміністрації України, Міністерства інформаційної політики України, представники навчальних закладів, а також представники громадянського суспільства області. Відкриють та проведуть екскурсію по виставці працівники Центру міжнародної безпеки та партнерства, що працює на базі Університету за підтримки Центру інформації та документації НАТО.

Відкриття виставки відбудеться в холі Університету о 10.30. Запрошуємо охочих представників ЗМІ.

Відвідати виставку за адресою вул. Університетська, 1 можна буде з 13 по 20 березня включно.

«Перші 42 роки його існування – з 1949 до 1991 – Україна провела по інший бік «залізної завіси». Але «залізні завіси» у свідомості людей пережили і її падіння. За роки незалежності уявлення про НАТО в українському суспільстві значно змінилися. Тепер вони також бувають полярними: від «агресивного військового блоку», до «панацеї усіх безпекових проблем України.

Зазвичай, такі стереотипи базуються не стільки на хибній інформації, скільки на браку інформації як такої. Цьогорічна дата – нагода озирнутися, дізнатися більше, переосмислити пройдений шлях – і рухатися вперед. За ці 68 років і Альянс, і весь світ, і Україна пережили немало. Експозиція пропонує пригадати, які ключові події зробили НАТО, світ і Україну такими, якими вони сьогодні є».

Єнс Столтенберг, Генеральний Секретар НАТО

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа