У Львові відбулась прем’єрна фотовиставка «Два століття — одна війна»

IMG_4002

Всеукраїнська культурно-просвітницька кампанія  «Два століття — одна війна», присвячена 75-ій річниці створення Української Повстанської Армії.

IMG_3887

10 листопада у Центрі Шептицього презентували 27 стендів, кожен з яких – це поєднання сучасної документальної світлини російсько-української війни та архівної фото часів визвольних змагань УПА. Паралельно проводився лекційний супровід та обговорення паралелей, зображених у сюжетах.За декілька годин презентації світлини побачили понад 200 людей, а також студентів та викладачів. Кампанія спонукатиме людей більше цікавитися історією УПА і допоможе руйнувати міфи про неї та український визвольний рух в цілому

IMG_3915

«Нашою виставкою ми хотіли донести три прості ідеї. По-перше, сучасні українські воїни, які тримають фронт на Сході є продовжувачами боротьби Української повстанської армії. В інформаційному наповненні ми хотіли наголосити, що на Сході не внутрішній громадянський конфлікт. Потрібно називати речі своїми іменами – це російсько-українська війна, ми воюємо проти російських військових, російської армії. По-третє, в сучасних умовах гібридної війни, ми маємо розуміти, що наша культура, мова, історія – така ж сама наша зброя, якою ми воюємо», – зазначив Дмитро Жмайло, один з організаторів кампанії.

IMG_3957

Вже відбулися прем’єри фотовиставки у Києві, Одесі, Житомир, Рівне, Луцьк, Тернопіль, Торонто, Канада. Далі прем’єра відбудеться у понад 10 містах України, загалом заплановано відвідати більше 25-ти міст .

 IMG_3980

Організатори: Молодіжний Націоналістичний Конгрес та Фундація Вільні Люди.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа