У Львові презентують музичний диск на підтримку поранених військовослужбовців

13f9cded3f934575a8c3be41380f09b1

Офіційний реліз волонтерського музичного проекту відбудеться 18 лютого у Національному академічному українському драматичному театр імені Марії Заньковецької.

«18 лютого для мене є особливою датою, – говорить співачка.– Це мій день народження, який я не святкую вже впродовж п’яти років. Адже в 2014 було не до цього. На ці дні припав початок силового протистояння між учасниками Революції Гідності та режимом Януковича. Згодом, це була участь у волонтерській діяльності, збір коштів для допомоги українському війську. І саме тоді, в 2014 році, я почула на Майдані слова поетеси Лідії Яр, які глибоко запали в душу і стали символом нашої боротьби. А згодом, і піснею у моєму новому альбомі «А я живий».

…А я живий, матусенько, живий,

І не питай мене, чи я боюся…

Нехай бояться наші вороги,

А ти молись…

Я ж, матінко, борюся!..

Софія Федина підкреслила, що у її творчому доробку, як співачки, це буде п’ятий альбом. Він міститиме 11 пісень. Диск «А я живий», присвячений захисникам України.  Це своєрідна інвестиція у силу держави, оскільки всі кошти отримані від реалізації будуть спрямовані на підтримку бійців на передовій та у госпіталях.

«Пісні покликані «розворушити» наше суспільство, яке демонструє певні риси «стомленості» від війни, від боротьби, від побудови вільної демократичної країни, – говорить співачка. – А що буде, якщо «стомляться» бійці, які захищають Україну? Тому час подвоїти наші зусилля у справі захисту Батьківщини.

Крім диску з піснями, до альбому «А я живий» буде додаток у вигляді книжечки з усіма текстами пісень та акордами для акомпанування на гітарі. До того ж, у диску. Між піснями, зібрано живі спогади та пряма мова бійців різних підрозділів українського війська та добровольчих батальйонів, записаних Софією Фединою у різні роки на різних ділянках фронту. Тому диск «А я живий» – це ще й своєрідний живий щоденник боротьби України за незалежність.

Джерело: lvivoblrada

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа