У Львові покажуть фільми В. Бігуна “Дума про сина” та “Найближчі до Бога”

Запрошуємо на перегляд та обговорення патріотично мотивуючих стрічок режисера фільму “Серце мами Гонгадзе” В’ячеслава Бігуна – “Дума про сина” та Closest to God – Найближчі до Бога, найтитулованішої стрічки режисера про жертвоприношення нової європейської війни.

Показ відбудеться в рамках проекту “Історія в кадрі” в середу 13 грудня 2017 р. у приміщенні ЛОУНБ (читальний зал) за адресою: м. Львів, просп. Шевченка, 13.

ДУМА ПРО СИНА. СЕРЦЕ МАМИ ГОНГАДЗЕ (Україна, 2017, док., біографія, історія, 20 хв.) Остання кіносповідь Лесі Гонгадзе про велику любов до своїх синів. Це самодостатній фільм, витяг із другої частини повнометражного фільму «Серце мами Гонгадзе»). Дивіться онлайн додаткові матеріали фільму: http://bit.ly/2lSE9Of

НАЙБЛИЖЧІ ДО БОГА (Україна, 2016, док., біографія, війна, сімейний, 30 хв.) ↑ Сімейне жертвоприношення нової європейської війни. Історія сучасної України на прикладі двох сімей, які руйнує війна. Юрист із забезпеченої родини, який щойно створив сім’ю, йде добровольцем на фронт і незадовго до демобілізації гине в пеклі Донецького аеропорту. Відтак за ним цей світ покидає й мама. Залишаються дідусь, внучка і наша надія (http://www.imdb.com/title/tt4991666).

⌂ 16 показів – 8 нагород. Престижна номінація нового міжнародного кінофестивалю “КіноДок”. Фільм, високо оцінений критиками та глядачами, приніс автору визнання в Україні та за кордоном у таких аспектах кіно, як режисура, операторська робота та сценаристка.

1. «Відкрита ніч», Щорічний кінофестиваль (червень 2016: 53 локації в Україні та світі) – «Краща операторська робота» (В’ячеслав Бігун)

2. Перший міжнародний кінофестиваль «Місто мрії» (Рівне, серпень 2016) – Міжнародна програма «Короткометражне документальне кіно» (2 місце)

3. Канівський міжнародний фестиваль сучасного кіно (Канів, вересень 2016) – Спеціальний диплом фільму-фіналісту

4. Міжнародний фестиваль екранних мистецтв «Дніпро-Сinema» ім. Данила Сахненка (Дніпро, грудень 2016) – Спеціальний диплом за режисерське рішення

5. Міжнародний кінофестиваль «Social Machinery» (м. Солерно, Італія, січень 2017) – «Кращий режисер» (Best Director Award)

6. ІІІ Бердичівський кінофестиваль «Зоряне містечко» (квітень 2017) – Диплом за І місце в Категорії «Документальне кіно»

7 ІІІ Бердичівський кінофестиваль «Зоряне містечко» (квітень 2017) – «Актуальність погляду документального кіно»

8 ІV Міжнародний фестиваль історичного кіно (Київ, квітень 2017) – «Кращий сценарій»

В’ячеслав Бігун ― український кінематографіст і вчений-юрист, родом із Закарпаття. Навчався і працював у провідних університетах і наукових установах (Сорбонна, Гейдельберг, Львівський університет, Інститут держави і права НАН України та ін.), юристом ― в Європейському суді з прав людини. Кандидат юридичних наук, магістр кіномистецтва (дипломований режисер Балтійської кіношколи). Автор більше 500 публікацій та більше 15 фільмів, 12 з яких, на осінь 2017 р., більше 30 разів нагороджено на українських і зарубіжних кінофестивалях. Чи не перший український кінорежисер – мільйонер за кількістю онлайн-переглядів свого кіно. У 2017 завершив 5 фільмів, з-яких повнометражний – «Серце мами Гонгадзе».

Запрошуємо всіх бажаючих у бібліотечний кінозал.

Адміністрація

 

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа