У Києві пройде фестиваль живої історії “Цивілізація”

civilization_fest101 і 2 жовтня 2016 р. в Київському Національному Музеї авіації об’єднання клубів військово-історичної реконструкції проведе другий фестиваль живої історії «Цивілізація», де буде відтворено побут найвизначніших історичних епох від античності до XX століття. В цьому році фестиваль відбудеться одночасно та сумісно з найбільшим українським фестивалем ретро-техніки «Old Car Land».

Дисплеї та військові табори будуть розміщені навколо майданчиків з автомобілями та літаками.

Головна мета заходу ­– занурити відвідувачів у цікавий та безмежний історичний Всесвіт, атмосферу якого не передасть жодний шкільний підручник. Протягом двух днів ми покажемо історичний зріз різних епох: побут вояків, традиційні розваги і військовий вишкіл, роботу військового шпиталю, реставровану історичну техніку. Кожен з гостей зможе у прямому сенсі доторкнутися до історії, послухати цікаві і незвичайні лекції, а також долучитися до будь-якого з різноманітних майстер-класів, відвідати екскурсії по таборах історичних клубів.

Програма «Цивілізації» охоплює усі епохи, приділяючи увагу найцікавішим арміям та визвольним рухам за всю історію людства.

Цього року для створення неймовірної атмосфери залучається більше ніж 200 професійних реконструкторів.

З максимальною точністю буде відтворено побут, давньоруських племен дохристиянських часів, середньовічного лицарства, військ держав-учасників Наполеонівських війн. ХХ століття буде представлене таборами армій держав-учасників обох Світових війн.

Довгий час навколо нашої історії було створено багато міфів та «білих плям», тому велику увагу на фестивалі буде приділено реконструкції українських визвольних рухів, зокрема, вояків УПА, Залізної дивізії УНР, Гайдамаків УНР.

«Цивілізація» поєднає як освітні заходи, так і безліч розваг. Для допитливих буде проведений цикл невеликих пізнавальних лекцій просто неба . Щогодини волонтери збиратимуть групу гостей для екскурсій по військових таборах, де можна буде поспілкуватися з реконструкторами-істориками, потримати в руках історичну зброю та предмети побуту, зробити цікаві фотографії . Наші майстри проведуть практичні заняття з ковальсьтва, гончарства та ткацького мистецства. Гості фестивалю зможуть cамостійно зліпити горщик, виковати оберіг та багато інших речей, що можна зробити власноруч.

Поціновувачі змагань зможуть випробувати себе у стрілецькому та лучному тирі, пройти майстер-клас з ножового бою та помірятися силою і спритністю з середньовічними шотландськими горцями.

У зоні ярмарки відвідувачі Цивілізації зможуть придбати сувеніри, сфотографуватися в історичному фотоательє, зробити зачіску у ретро-цирульні. На фестивалі буде працювати зона фуд-корту.

Це буде найкращий сімейний відпочинок, який можна собі уявити на початку навчального року! Ви зможете власноруч доторкнутися до історії, побачити безліч експонатів історичної техніки, костюмів та предметів, i, звичайно, насолодитися спілкуванням з справжніми фанатами історії.

Окрім безпосередньо програми «Цивілізації» на території фестивалю планується дуже насичена програма «Old Car Land».

Детальну інформацію можно знайти на офіційному сайті та сторінці фестивалю у facebook:

http://oldcarland.com.ua/

https://www.facebook.com/Oldcarland/

Захід відбудеться 1та 2 жовтня 2016 р., та триватиме з 11:00 до 20:00 в Київському Національному Музеї Авіації (вул. Медова, 1). Вартість вхідного квитка – 100 грн.

civilization_fest12

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа