У Києві відкриють Стіну пам`яті загиблих За Єдність України

Київ. В суботу, 30 травня, о 12:00 на території Михайлівського монастиря (Михайлівська площа) відбудеться відкриття “Стіни пам`яті загиблих За Єдність України”.

Вздовж вулиці Трьохсвятительської будуть розміщені великі конструкції (кожна — 7 м. у довжину), на яких надруковані фотографії та біографії військовослужбовців, правоохоронців та добровольців, які загинули у війни на Донбасі.

На відкритті комплексу будуть присутні представники усіх батальйонів ЗСУ, МВС, СБУ з прапорами своїх підрозділів.

30-го травня о 12:00 планується відкриття перших трьох конструкцій, на яких буде розміщено дані про загиблих до 23 серпня 2014 року включно — близько 800 героїв. Відкриття іншої частини стіни (загиблі після 23 серпня 2014 р.) планується на 24 серпня 2015 року. Затримка пов`язана з тим, що, на превеликий жаль, близько 100 героїв, які загинули в Іловайському котлі, досі поховані, як безіменні на військових меморіалах у Дніпропетровську та Запоріжжі.

Церемонія відкриття почнеться із виконання Гімну України оркестром ЗСУ та проведенням панахиди Святішим Патріархом Київським і всієї Руси-України Філаретом.

Перед гостями заходу із промовами виступатимуть заступник Міністра оборони України Мехеда П.О., намісник Свято – Михайлівського Собору Єпископ Агапет, представник Національного військово-історичного музею Тинченко Я.Ю., голова всеукраїнського комітету «НАСТУП» Секела Р.М., представник Фонду «Стіна Народної Пам’яті» Федчук Р.Є. представник ГО «Визволення» Тихончук А.О.

О 13 год 50 хв запланований прохід Батальйонів ЗСУ, Нацгвардії, та кадетів парадним кроком по вул. Трьохсвятительській та покладання вінків, квітів та лампадок до меморіалу «Стіна Пам’яті».

Прес-служба ВК «НАСТУП»

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа