У Карпатах покажуть найкраще з колекції Zenko Foundation

В арт-просторі в Татарові відкривається виставка “Сучасна класика. Твори з колекції Zenko Foundation

31 липня в арт-просторі Zenko Foundation у готельному комплексі “Коруна” (с. Татарів, Івано-Франківська область) відкривається виставка “Сучасна класика. Твори з колекції Zenko Foundation. Арт-простір працює без вихідних з 10:00 до 20:00, вхід вільний. Експозиція триватиме до 30 вересня.

Afisha.Vystavka Sychasna_klassika

В основу нової виставки покладені твори з колекції фундації. Загалом до неї входять понад дві сотні робіт провідних українських митців. На виставці можна побачити 50 найкращих картин та скульптур. Їх у різний час створили 25 вітчизняних художників, причому деякі з представлених витворів уже стали класикою сучасного українського мистецтва.

Колекція фонду вже досягла того масштабу, коли з творів, які до неї входять, можна конструювати різнопланові експозиції. Цього разу ми прагнули через вибрані твори з колекції показати зріз українського сучасного мистецтва останніх 25 років, різні його види і зміну поколінь у ньому”, – говорить співкуратор Zenko Foundation і куратор проекту Олександр Соловйов.

zenko_sychasna classika_

На виставці можна побачити і твори зрілих художників, і роботи молодих перспективних авторів. Серед експонатів – живопис, скульптура, графіка і фотографії.

zenko_sychasna classika1_

Колекція має жити, тобто не вкриватися пилом у сховищах, а постійно виставлятися. Сучасне мистецтво має ставати ближчим до глядачів, тому на літній курортний сезон ми в арт-просторі у “Коруні” підготували цей проект”, – говорить співзасновник Zenko Foundation і колекціонер Зенко Афтаназів.

Куратори арт-проектів фундації – Ігор Абрамович та Олександр Соловйов

Художники, чиї роботи можна подивитись на виставці:

Bondero

Назар Білик

Яна Бистрова

Віталій та Олена Васильєви

Олександр Животков

Єгор Зігура

Олексій Золотарьов

Павло Керестей

Олександр Кліменко

Тарас Ковач

Анатолій Криволап

Павло Маков

Микола Маценко

Роман Мінін

Вінні Реунов

Олександр Ройтбурд

Степан Рябченко

Арсен Савадов

Тиберій Сільваші

Віктор Сидоренко

Марина Скугарєва

Олег Тістол

Валерія Трубіна

Василь Цаголов

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа