У Канаді збирають підписи за надання Україні зброї

weapons

У канадському парламенті зареєстрована електронна петиція, що закликає уряд почати поставки оборонної летальної зброї Україні.

Петиція вже отримала підтримку депутата від Консервативної партії Джеймса Безана.

«Протистояння із підтримуваними Росією заворушниками у Східній Україні загострилося. Україна потребує летальної оборонної зброї для захисту своїх громадян та суверенітету. Підпишіть петицію та подайте сигнал уряду», – написав Безан на своїй сторінці у мережі Фейсбук.

1490491580-2019

Окрім передачі Україні зброї, петиція закликає уряд також підписати угоду про оборонну співпрацю з Україною та внести її у Автоматичний контрольний список країн по вогнепальній зброї. Цей список (Automatic Firearms Country Control List) визначає країни, до яких Канада дозволяє своїм внутрішнім виробникам постачати зброю. Наразі до нього включені 35 країн серед яких Ботсвана, Росія, Саудівська Аравія та Колумбія, але немає України.

Автором петиції є колишній депутат федерального парламенту Юрій Шимко.

Якщо до 19 липня петиції вдасться набрати щонайменше 500 підписів, її можна буде винести на обговорення до сесійної зали парламенту. В такому разі уряд буде зобов’язаний протягом 45 днів надати письмову відповідь.

Джерело: uapost.us

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа